©2008 t/m 2011 Alle rechten voorbehouden

Stadswandelingen & Geschiedenis

InZicht

Home.
Downloaden.
Steden.
Microtoerisme.
Over mij.
Links.
Sitemap.
Contact.
g r a t i s   downloaden.
stadswandelingen in mooie steden InZicht: Maastricht
stadswandelingen in mooie steden InZicht: Harderwijk
stadswandelingen in mooie steden InZicht: Dordrecht

microtoerisme

Home > Microtoerisme

Microtoerisme in mooie steden.

 

Definitie microtoerisme.

Een omschrijving van toerisme is: “een activiteit ontplooien die buiten de arbeidstijd gebeurt en die gekenmerkt wordt door de verplaatsing naar en het verblijven in een andere dan de alledaagse omgeving om er vrije tijd te besteden.”

 

De microtoerist streeft ernaar om van deze niet-alledaagse omgeving in zijn vrije tijd allerlei feiten en feitjes te ontdekken. Feiten die ervoor zorgen dat hij meer te weten komt over zijn tijdelijke verblijfplaats.

 

Stadswandeling en microtoerisme.

Neem nu bijvoorbeeld een bezoek aan een mooie stad. Daar kan je doorheen lopen en genieten van het stadsschoon. Daar is niets mis mee. Maar je kan ook van tevoren allerlei wetenswaardigheden over die stad verzamelen (googlen, boek, VVV, etc.), en dan gericht een stadswandeling maken waarin je je veel meer inzicht krijgt in de achtergronden van waar je langs komt.

 

Microtoerisme: het heden als spiegel van het verleden.

Zo kan je verbanden ontdekken tussen heden en verleden, waardoor je soms ook beter het heden leert begrijpen, of het heden in ieder geval leert relativeren. Zo gezien gaan microtoerisme en gezonde levenswijze hand in hand. Maar in de eerste plaats is het gewoon heel leuk om op deze manier een stad te leren kennen.

 

Mijn microtoerisme foto’s.

De foto’s op deze site zijn door mij geschoten tijdens dit soort micro-toerisme wandelingen. Mijn vrouw verzorgt meestal de voorbereiding en attendeert mij tijdens de wandeling op fotogenieke mogelijkheden die ik dreig over te slaan. U zult begrijpen, voor ons is het geen enkel probleem hoe we onze vrije tijd zinvol kunnen besteden.

 

 

 

Deze site heeft zijn langste tijd gehad!

Ga mee naar onze moderne nieuwe site

met nog meer stadswandelingen:

KLIK HIER