©2008, 2009 Alle rechten voorbehouden

Stadswandelingen & Geschiedenis

InZicht

Home.
Downloaden.
Steden.
Microtoerisme.
Over mij.
Links.
Sitemap.
Contact.
g r a t i s   downloaden.
Video 1.

Video 2.

Een wandeling door de geschiedenis van de stad Hindeloopen.

 

De Hanzestad Hindeloopen.

In 1225 werd Hindeloopen tot stad verheven en vanaf 1368 maakte het deel uit van het Hanzeverbond. Als sinds de 12e en 13e eeuw ondernamen Hindelooper schippers zeereizen naar de Noordzee- en Oostzeekusten. Waarschijnlijk is door het weinige contact met het achterland en veel contact met het buitenland de Hindelooper taal geboren; een mengeling van Fries, Engels, Deens en Noors.

 

De zeevaarthandel bracht de Hindelooper bevolking grote welvaart. De 17e en 18e eeuw was hiervan het hoogtepunt. In die tijd kochten de Hindeloopers in Amsterdam veel kostbare stoffen en voorwerpen die door de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) werden aangevoerd. Hierdoor ontwikkelde Hindeloopen haar eigen klederdracht en ook ontstond er een hele eigen interieurstijl met smaakvol beschilderde wanden, meubels en gebruiks- en siervoorwerpen.

 

 

De beide video’s nemen u mee op een verkenning van Hindeloopen. Als dit naar meer smaakt kunt u het stadje zelf gaan verkennen. U kunt gratis een stadswandeling downloaden (die u kunt uitprinten) of een audiotour, die u al wandelend kunt afspelen op uw iPod / mp3 speler.

 

 

 

hindeloopen

Home > Steden > Hindeloopen

stadswandeling  downloaden.
InZicht Hindeloopen - kerk
mp3 stadswandeling  downloaden.